zeilen in Kroatie

Zeilen in Kroatië met The Sail Trip 2022

Wil jij komende zomer gaan zeilen in Kroatië? Kijk dan eens naar The Sail Trip. The Sail Trip 2022 laat je vrij en onbekommerd reizen met de zon in je gezicht, wapperende haren om je hoofd en een gebruinde huid. Je reist af naar een van de hipste bestemmingen van dit moment: Kroatië. De eindeloze natuur van de Kroatische kust, prachtige stranden en diners in de mooiste authentieke dorpjes maken van deze zeilvakantie in Kroatië dé perfecte vakantie van 2022.

Zeilen in Dalmatië

In de haven van Trogir liggen in juli en augustus verschillende zeiljachten klaar. Hierop kun je met 4 tot 10 personen een uniek avontuur aangaan. Jij en jouw team varen ermee van eiland naar eiland, gaan voor anker in de mooiste baaitjes en ontdekken elke dag nieuwe en unieke plekken. De bestemming van The Sail Trip is Dalmatië, de zuidelijkste regio van Kroatië aan de Adriatische Zee. Dit is een schitterende wereld met veel prachtige eilandjes, parelwitte stranden en kristalhelder water.

zeilen in Kroatie
Foto: Travelbase via USP

Vertrekdata en route

Je kunt kiezen uit zes vertrekdata voor jouw zeilreis langs de Kroatische kust. De reis duurt zeven dagen. Wie zeilt, moet luisteren naar de natuur, dus de precieze route wordt pas op het laatste moment bepaald op basis van de windvoorspellingen. Waar je ook precies terechtkomt, overal in het Dalmatische eilandenrijk tref je mooie stadjes en steden met aardige mensen, fijne terrassen en de lekkerste restaurantjes. Mogelijke aanlegplaatsen zijn bijvoorbeeld:

  • het rustige Stari Grad – het oudste stadje van Kroatië met een geschiedenis die 2400 jaar teruggaat
  • drukkere plaatsen als Split en Hvar (het Saint-Tropez van Kroatië)

Daarnaast is er tijd voor de nodige feestjes onderweg, of dat nu aan boord is, voor anker in een baai of in een van de (beach)clubs in Kroatië.

Zelf varen of een schipper aan boord

Je kunt jouw Sail Trip boeken als groep vanaf 2 personen. Ervaren zeilers in bezit van Klein Vaarbewijs 2 kunnen de boot zelf varen. Heb je dit niet, dan gidst een deskundige schipper het zeiljacht langs de Kroatische kust. Het is geen enkel probleem als je geen eerdere ervaring hebt met zeilen. Je bent zeker niet de enige: 95% van de deelnemers is geen ervaren zeiler. Dagelijks worden korte zeiltrainingen gegeven, waarin je van alles leert over de windrichtingen, het besturen van een zeilboot en het hijsen van de zeilen.

Onder de vlag van Travelbase

The Sail Trip vaart onder de vlag van Travelbase, de reisonderneming achter meer dan twintig unieke reismerken en communities. Jaarlijks organiseert Travelbase meer dan 50.000 verschillende reizen in tien verschillende landen. De nadruk ligt op ‘The Journey’: van begin tot eind wordt er veel aandacht besteed aan details om van elke reis een ‘once in a lifetime’ ervaring te maken. Van een surfkamp tot een festivalreis, en van een roadtrip door Italië op een Vespa of een tuktuk-tocht door Sri Lanka tot een zeiltocht langs de Kroatische kust – Travelbase haalt je avontuurlijke kant naar boven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Kroatië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Kroatië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Tsjechië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.