Hoe reis jij naar Kroatië? Ga je met de auto, het vliegtuig of leg je misschien wel met een schip aan?

Route naar Kroatië met de auto

Wij reden naar Kroatië via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Denk eraan dat je voor Oostenrijk als voor Slovenië een wegenvignet nodig hebt. het vignet voor Oostenrijk regelden wij thuis al via de ANWB. Wil je tijdens je reis door Duitsland een stad bezoeken, denk dan ook aan een milieusticker voor die stad. Ook die kun je van tevoren bestellen bij de ANWB.

Trein

Het is best een eind, maar je kunt ook met de trein naar Kroatië. Je reist dan bijvoorbeeld via Duisburg naar München en dan per nachttrein naar Zagreb.

Bus

Een heel voordelige manier om naar Kroatië te reizen is met de Flixbus. Hier vind je de mogelijke verbindingen per Flixbus.

Vliegtuig

Voor mijn stedentrip Split vloog ik vanaf Schiphol en via Frankfurt. Maar er bestaan ook rechtstreekse vluchten. Hier vind je een overzicht van vluchten naar Kroatië. Ook handig: bij Transavia Holidays kun je makkelijk en vertrouwd je vlucht en hotel boeken.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen eerder) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.