Veel reizen combineren een bezoek aan Kroatië met andere landen, zoals Slovenië of Bosnië, maar ook met Italië en Oostenrijk.

Culturele schoonheid van Zuidoost-Europa (8 dagen)

Tijdens deze 8-daagse rondreis Culturele schoonheid Zuidoost-Europa van TUI bezoek je niet alleen Kroatië, maar ook Montenegro en Bosnië-Herzegovina. Daarbij kom je behalve de huidige manier van leven ook klassieke culturen uit het Ottomaanse en Romeinse Rijk tegen.

13-daagse rondreis Verborgen schatten van Kroatië en Bosnië

Tijdens deze onvergetelijke vakantie van de ANWB maak je kennis met het statige Zagreb, het Romeinse paleis in Split. het 13e-eeuwse fort van Omiš, het middeleeuwse Jajce, de mengelmoes van culturen in Sarajevo, de historische binnenstad van Mostar en de Dalmatische kust. Ook de meren en watervallen van Plitvice, een van de mooiste natuurgebieden van Europa, liggen op je route. Onderweg verblijf je in goede middenklasse-hotels.

Van bergpaadjes tot zeepaardjes (11 of 13 dagen)

Wil je Oostenrijk, Italië en Kroatië combineren in één vakantie? Kijk dan eens naar deze vakantie van ANWB Reizen. Hierbij verblijf je in de bergen van het Salzburgerland in Oostenrijk, vlak bij Venetië in Italië en aan de Adriatische Zee in Kroatië. 

15-daagse familierondreis Slovenië & Kroatië – Zwemparadijs en Zeebries

Tijdens deze rondreis van de ANWB combineer je Kroatië met het groene Slovenië. Eerst ontdek je in het binnenland van Slovenië het uitgestrekte landschap en bezoek je steden zoals Ptuj en Maribor. Dan ga je naar Kroatië voor wat dagen aan het strand en actieve dagen in de natuur, bijvoorbeeld bij de watervallen van nationaal park Krka en het zoutmeer van natuurpark Telašćica.

15-daagse cruise Middellandse Zee en de oude Koninkrijken

Ga met ANWB op cruisevakantie naar de Méditerranée! De route van deze cruise gaat van Venetië naar Kroatië, Griekenland, Israël en Turkije. In Kroatië bezoek je Hvar, een van de mooiste eilanden van Kroatië met stadsmuren uit de 13e eeuw en een historische binnenstad. Maar je bezoekt ook Dubrovnik, de ‘Parel van de Adriatische Zee’.  

Verder brengt deze cruise je nog naar Corfu, Kreta, Haifa (voor een bezoek aan Tel Aviv), Ashdod (bij Jeruzalem), het Turkse Kusadasi (de toegangspoort tot Ephese), Piraeus bij Athene en Katákolo bij de Peloponnesos.  

Campingrondreis Italië en Kroatië: Gondelen en Snorkelen (16/18 dagen)

Deze reis van de ANWB bundelt eigenlijk twee complete vakanties in één. Eerst verblijf je op twee campings in Italië: bij Venetië en bij de grens met Slovenië. Dan verhuis je naar Camping Poljana in Kroatië. Daar verken je het groene eiland Lošinj, dat bijna subtropisch aandoet; er groeien wel 1400 verschillende soorten planten en kruiden. Bezoek ook het schilderachtige stadje Mali Lošinj, bloemeneiland Ilovik, het middeleeuwse en kijk of je dolfijnen kunt spotten.

Rondreis Centraal-Europa: Blauwe Donau tot de Zwarte Zee (25 dagen)

Deze rondreis door Midden-Europa van de ANWB begint in Regensburg en brengt je via Wenen naar de Servische hoofdstad Belgrado. Dan maak je een prachtige ronde door Bulgarije met o.a. hoofdstad Sofia, Veliko Tarnovo, het Rilaklooster, het wijnstadje Melnik, Pamporovo in het Rodopegebergte, Plovdiv en Nessebar aan de Zwarte Zee. Dan ga je terug naar universiteitsstad Niš in Servië. Ook Kroatië (Zagreb), Slovenië en Oostenrijk komen nog aan de beurt.

Liever met een groep op reis? Ook bij de groepsreizen vind je reizen door Kroatië in combinatie met andere landen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.