Veel reizen combineren een bezoek aan Kroatië met andere landen, zoals Slovenië of Bosnië, maar ook met Italië en Oostenrijk.

Liever met een groep op reis? Ook bij de groepsreizen vind je reizen door Kroatië in combinatie met andere landen.

Culturele schoonheid van Zuidoost-Europa (8 dagen)

Tijdens deze 8-daagse rondreis Culturele schoonheid Zuidoost-Europa van TUI bezoek je niet alleen Kroatië, maar ook Montenegro en Bosnië-Herzegovina. Daarbij kom je behalve de huidige manier van leven ook klassieke culturen uit het Ottomaanse en Romeinse Rijk tegen.

8-daagse familierondreis Avontuurlijk Kroatië en Bosnië

Tijdens deze avontuurlijke vakantie van de ANWB ben je met het hele gezin lekker actief in de ongerepte en veelzijdige natuur van Kroatië met zijn bergen, watervallen, bossen, meren en rivieren. Ga bijvoorbeeld wandelen, klimmen en abseilen in de nationale parken Paklenica en Plitvice, of raften op de rivier de Una, net over de grens in Bosnië-Herzegovina. Natuurlijk neem je ook een duik in de Adriatische Zee. 

Je kunt je activiteiten afwisselen met bijvoorbeeld een bezoek aan Zadar, de oudste stad van Kroatië met oude Romeinse straten en gebouwen, een uniek zeeorgel en (niet onbelangrijk) prima restaurants. 

Dit is geen groepsreis, maar je ontmoet bij de activiteiten wel vaak ook andere gezinnen. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

15-daagse familierondreis Slovenië & Kroatië – Zwemparadijs en Zeebries

Tijdens deze rondreis van de ANWB combineer je Kroatië met het groene Slovenië. Eerst ontdek je in het binnenland van Slovenië het uitgestrekte landschap en bezoek je steden zoals Ptuj en Maribor. Dan ga je naar Kroatië voor wat dagen aan het strand en actieve dagen in de natuur, bijvoorbeeld bij de watervallen van nationaal park Krka en het zoutmeer van natuurpark Telašćica.

15-daagse cruise Middellandse Zee en de oude Koninkrijken

Ga met ANWB op cruisevakantie naar de Méditerranée! De route van deze cruise gaat van Venetië naar Kroatië, Griekenland, Israël en Turkije. In Kroatië bezoek je Hvar, een van de mooiste eilanden van Kroatië met stadsmuren uit de 13e eeuw en een historische binnenstad. Maar je bezoekt ook Dubrovnik, de ‘Parel van de Adriatische Zee’.  

Verder brengt deze cruise je nog naar Corfu, Kreta, Haifa (voor een bezoek aan Tel Aviv), Ashdod (bij Jeruzalem), het Turkse Kusadasi (de toegangspoort tot Ephese), Piraeus bij Athene en Katákolo bij de Peloponnesos.  

Rondreis Centraal-Europa: Blauwe Donau tot de Zwarte Zee (25 dagen)

Deze rondreis door Midden-Europa van de ANWB begint in Regensburg en brengt je via Wenen naar de Servische hoofdstad Belgrado. Dan maak je een prachtige ronde door Bulgarije met o.a. hoofdstad Sofia, Veliko Tarnovo, het Rilaklooster, het wijnstadje Melnik, Pamporovo in het Rodopegebergte, Plovdiv en Nessebar aan de Zwarte Zee. Dan ga je terug naar universiteitsstad Niš in Servië. Ook Kroatië (Zagreb), Slovenië en Oostenrijk komen nog aan de beurt.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.