Nazomer in Kroatië: deze paradijsjes wachten op je

Written by Sandra van Bijsterveld

Heb je het gevoel dat je deze zomer wel wat weinig zon hebt gehad? Kun je nog wel wat licht en warmte gebruiken voordat we langzaam maar zeker richting de donkere dagen gaan? Dan is een nazomer in Kroatië een uitstekend idee. Dankzij het mediterrane klimaat duurt het daar langer voordat de dagen herfstachtig beginnen aan te voelen. Er zijn dan ook genoeg paradijsjes te vinden waar je ook in de nazomer een warm welkom krijgt. Wat denk je bijvoorbeeld van deze mooie plekjes?

Mooiste eiland van Kroatië?

Het Kroatische eiland Korčula voor de Zuid-Dalmatische kust is het eerste paradijsje dat in me opkomt. Niet voor niets eindigde het op de internationale reiswebsite Big 7 Travel in de top 5 van de beste eilanden om te bezoeken in 2021. En dat kan nog steeds! Het eiland ligt wat meer afgelegen dan veel andere Kroatische eilanden. Dat is gunstig, want zo kun je er in alle rust genieten. Extra leuk: stadje Korčula op het gelijknamige eiland staat bekend als ‘klein Dubrovnik’. Je vindt er namelijk middeleeuwse pleinen, kerken, paleizen en huizen. Voor natuurliefhebbers heeft dit geboorte-eiland van Marco Polo mooie stranden en dichte bossen.

Korcula Kroatie
Korčula Foto: Kroatisch verkeersbureau via Interface Tourism

Topfoto’s maken

Als je tijdens je vakanties graag foto’s maakt, zit je in Kroatië ook goed. Hier zijn alvast wat ideeën:

  • Het beschermde natuurpark Kaap Kamenjak in het zuiden van Istrië heeft een indrukwekkende kustlijn van zo’n 30 kilometer lang. Daar vind je prachtige baaien, eilandjes, stranden en kliffen.
  • Vanuit Buzet kun je een 13,5 km lange wandeling langs zeven watervallen maken over de staza sedam slapova. Bij de waterval van Kotli kun je een verfrissende duik nemen.
  • Ruim 100 km ten oosten van Buzet vind je nog een mooie wandelbestemming: de groene kloof van Zeleni Vir. De populairste wandeling heet het Duivelspad en voert over trappen en bruggetjes door het smalste en mooiste deel van de kloof.
  • De stranden van het eiland Dugi Otok, voor de kust van Zadar, schijnen zich te kunnen meten met die van de Malediven. Vanaf het strandje Veli Žal, aan de noordkant van het eiland, worden soms dolfijnen gespot.
Buzet Kroatie
Buzet Foto: Kroatisch verkeersbureau via Interface Tourism

Slapen in een olijfboomgaard

Wil je ook slapen op een bijzonder mooie plek? Dan kun je ook terecht op Op het eiland Dugi Otok. In de buurt het dorp Žman en natuurpark Telašćica is bijvoorbeeld net het bijzondere boetiekhotel Villa Nai 3.3 geopend. Dit luxe hotel is uitgehouwen in een heuvel onder een eeuwenoude olijfboomgaard. Voor de bouw maakte de bekende Kroatische architect Nikola Bašić gebruik van stenen uit de olijfgaard. Voor het interieur zijn designmeubels gebruikt die perfect in harmonie zijn met de natuur. Het hotel heeft 8 luxe accommodaties en twee restaurants die traditionele recepten en lokale producten gebruiken Je mag er ook komen eten als je geen gast bent van het hotel.

Dugi Otok Kroatie
Dugi Otok Foto: Kroatisch verkeersbureau via Interface Tourism

Vliegen naar Zagreb

Voor de nazomer komt het te laat, maar vanaf 3 december komt er ook een nieuwe vliegverbinding naar Zagreb. Je kunt nu al rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Zagreb vliegen, maar vanaf 3 december 2021 ook twee keer per week vanaf Eindhoven (met Ryanair).

Coronaregels Kroatië

Krijg je hiervan – net als ik – zin om meteen een tripje naar Kroatië te plannen? Kijk dan ook nog even wat de actuele coronaregels in Kroatië zijn.

Fijne nazomer gewenst – maak er wat moois van!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *