brac blaca bijenkorven

Grotten in Kroatië en het mooiste van Istrië

Waar denk jij als eerste aan als je aan Kroatië denkt? Bij mij persoonlijk komen mooie kustplaatsjes en lekker eten als eerste op. Maar Kroatië is meer. De ‘Adriatische parel’ staat niet voor niets op de achtste plaats in de lijst met populairste reisbestemmingen van de Europese Commissie voor Toerisme. Wist je bijvoorbeeld dat er ook veel mooie grotten in Kroatië te vinden zijn? En dat je in Istrië ook mooi kunt wandelen? Hieronder lees je er meer over – misschien is het wel een idee voor je volgende vakantie naar Kroatië.

Het mooiste van Istrië

De provincie Istrië werd onlangs nog door het Amerikaanse magazine Forbes genoemd in een lijst met de 50 spectaculairste bestemmingen voor een eerste vakantie na de coronacrisis. Geen wonder, want het is een heel veelzijdig stukje Kroatië. Wat denk je van de volgende activiteiten:

Grotten in Kroatië

Langs de Kroatische kust vind je niet alleen heel veel prachtige eilanden, maar ook bijzondere grotten die op zeeniveau liggen. Bezoek bijvoorbeeld eens deze grotten in Kroatië:

  • Op het eiland Cres vind je Plava Grota (Blauwe grot). Die kun je met een kajak of zwemmend verkennen. Echte durfals kunnen vanaf 15 meter hoogte de grot in duiken.
  • Voor de spectaculairste koepel moet je in de Groene grot (Zelena špilja) zijn. Deze grot is te vinden op het eilandje Ravnik, vlakbij Vis. De grot heeft zijn naam te danken aan de algen die op de rotsen groeien. De Groene Grot is ook een mooie klimlocatie.
  • Op Biševo vind je dan weer de duistere, donkerblauwe Robbengrot (Medvidina špilja) en de prachtige Blauwe grot (Modra špilja) met zijn magische turquoise glans.
  • Als je in Pula verblijft, kun je een wandeling maken naar de Meeuwenrotsen (Galebove stijene), waar je schitterende foto’s kunt maken.

Kroatië na corona

Met Stay Safe in Croatia doet Kroatië er alles aan om ervoor te zorgen dat je na/ondanks corona veilig op vakantie kunt naar Kroatië. Wie in het toerisme werkzaam is, wordt met voorrang ingeënt en er worden volop testpunten voor toeristen opgezet. Ook kunnen passagiers zich laten testen op de luchthavens van Zagreb en Split en worden aan de kust extra medische diensten ingezet tijdens zomermaanden.

Voor de actuele inreisbeperkingen is het altijd verstandig om op nederlandwereldwijd.nl te kijken of jouw gewenste reisbestemming voor Nederlanders op rood, oranje, geel of groen staat. Als een land op geel of groen staat, kun je ernaartoe op vakantie. Maar dan moet je nog wel kijken welke inreisbeperkingen het land zelf hanteert. De maatregelen die in Kroatië gelden, vind je ook hier.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Kroatië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Kroatië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Tsjechië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.