chocoladefestival in Opatija

Chocofan? Kom naar het chocoladefestival van Opatija!

Van 11 t/m 13 november 2022 wordt in Opatija het jaarlijkse Chocoladefestival gehouden. De stad aan de Kvarnerbaai, die ook wel het Nice van Kroatië wordt genoemd, verandert dan in een waar mekka voor chocoladeliefhebbers. Tijdens dit festival eet je niet alleen de lekkerste chocolade van ambachtelijke chocolatiers, maar kun je ook interessante workshops en lezingen over chocolade volgen.

Drie dagen lang snoepen

Het Chocoladefestival promoot het unieke aanbod van uitstekende merken uit Kroatië en het buitenland, die hun chocoladecreaties op een originele manier hebben vormgegeven. De 16e editie van dit chocoladefestival duurt 3 dagen en vindt plaats in het Gervaiscentrum, waar meer dan twintig ambachtelijke chocoladeproducenten met hun producten aanwezig zullen zijn. Nieuw dit jaar is dat op de eerste verdieping van het culturele centrum van Opatija familieboerderijen een assortiment chocoladeproducten zullen aanbieden.

Chocolade-wellness

Chocolade is niet alleen te vinden op de menu’s van de restaurants en cafés in Opatija, maar ook in speciaal ontworpen behandelingen die worden aangeboden in de spa’s en wellness-centra van de stad, zoals een chocolademasker of een massage met cacaoboter en sinaasappel om een superzachte huid te krijgen.

chocoladefestival in Opatija
Foto: Anton Unkovic via Aviareps

Extra chocolade-activiteiten

Behalve op culinaire hoogstandjes kunnen bezoekers zich ook verheugen op een gevarieerd programma met activiteiten, zoals de tentoonstelling “Van cacaoboon tot chocolade”, waarin de transformatie van de bittere cacaoboon tot zoete lekkernijen wordt uitgelegd. Voor degenen die de theoretische kennis in de praktijk willen brengen, zijn er workshops voor volwassenen en kinderen die de geheimen van het maken van chocolade onthullen. Kinderen kunnen bovendien deelnemen aan schilderworkshops op klassieke chocoladerepen in retrostijl en het ‘Choco Photo Point’ bezoeken.

Het programma van het festival wordt afgesloten met optredens van gerenommeerde muzikanten.

Het festival is te bezoeken voor bezoekers op vrijdag 11 november van 14.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 12 november van 09.00 tot 21.00 uur en op zondag 13 november van 09.00 tot 19.00 uur.

Een van de mooiste kustregio’s van Kroatië

Opatija en chocolade zijn al meer dan anderhalf decennium met elkaar verbonden. Maar behalve chocolade biedt Opatija ook volop mogelijkheden voor een fijne vakantie naar een van de mooiste kustregio’s van Kroatië. De badplaats heeft een prachtig historisch centrum met een 12 kilometerlange boulevard die langs prachtige tuinen en parken, pittoreske havens en uitnodigende baaien loopt.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.