trilj tilirium haan

Campings in Kroatië: de mooiste plekken om te kamperen

Ik ben al meerdere keren in Kroatië geweest, maar kamperen is er nog niet van gekomen. Dit jaar reden we vanuit Slovenië Hongarije in, maar de volgende keer dat we die kant op gaan, zou ik best eens wat verder naar het zuiden willen rijden – naar Kroatië dus. Toen ik een paar mooie campings in Kroatië tegenkwam, leek het me daarom geen slecht idee om alvast een lijstje aan te leggen. En omdat jij misschien ook wel geïnteresseerd bent in kamperen in Kroatië, deel ik dat lijstje hieronder.

Camping bij Zagreb

Tijdens onze roadtrip door Oost-Europa heb ik er nog over getwijfeld om op deze camping bij Zagreb te gaan staan. Uiteindelijk kozen we ervoor om onze stedentrip Zagreb te doen vanaf onze fijne camping in Slovenië. Toen we na de vakantie het programma We zijn er bijna terugkeken, zag ik deze camping in Rakitje volgens mij ook voorbijkomen.

De camping ligt maar een paar kilometer van het centrum Zagreb en toch sta je hier lekker in de natuur. Je fietst zo langs de Sava naar Zagreb. Wil je een dagje op de camping blijven, dan kun je eventueel nog gaan vissen of kajakken op het meer waaraan de camping ligt, of op de mountainbike stappen voor een rit naar het Samobor-gebergte of natuurgebied Žumberak.

Camping bij Šibenik

Als je zoals ik het allerliefst in de natuur bent, lijkt eco-camping Robeko bij Šibenik me een geweldig adresje. Deze kleine camping in Kroatië (hij heeft twintig plekken) is gelegen tussen een wijngaard, een boomgaard en een tuin en is het hele jaar open. Wat de eigenaren verbouwen op het landgoed, kun je proeven in het restaurant van de camping. Meteen een mooie gelegenheid om wat typische streekgerechten te proberen! Je kunt de ecologische olijfolie, ham en wijn natuurlijk ook als souvenir meenemen naar huis. Ideeën voor uitstapjes vanaf deze camping zijn nationaal park Krka en nationaal park Kornati of de stad Vodice.

Camping bij Plitvice

Plitvice Holiday Resort ligt maar tien kilometer van de meren van Plitvice – wel zo makkelijk als je de beroemde en daardoor drukke meren op een rustig moment van de dag wilt bezoeken. Daarnaast worden hier heel veel activiteiten aangeboden, zoals boogschieten, raften en kanoën op de rivier de Mrežnica.

Plitvice Holiday Resort is ook een goede plek om te onthouden als je op zoek bent naar glamping in Kroatië, want je kunt hier niet alleen kamperen met je eigen kampeermiddel, maar ook slapen in een tipi, een cabin aan het water of een luxe boomhut.

Camping in het binnenland van Kroatië

Wil je liever op een wat rustigere plek het binnenland van Kroatië verkennen en daar wat kleine watervallen en eilandjes bekijken? Kijk dan eens naar Camping Slapić. Deze ligt vlak bij Karlovac, de ‘stad van de vier rivieren’ (de Korana, de Kupa, de Mrežnica en de Dobra). De Mrežnica, waaraan de camping ligt, is een van de mooiste en schoonste rivieren van Kroatië. Ideaal dus om in te zwemmen. Maar je kunt in dit deel van Kroatië ook goed wandelen en fietsen.

Campings in Istrië

Het schiereiland Istrië is de eerste plek die ik wel eens zou willen bezoeken als ik ga kamperen in Kroatië. Ik ben onder andere benieuwd naar de plaatsen Rovinj en Pula. Deze campings in Istrië heb ik alvast genoteerd.

Kleine camping in Istrië

Sta je het liefst op een kleine camping in Istrië, rij dan een stukje het binnenland in naar Manjadvorci. Hier vind je familiecamping Dvor bij een ranch met meer dan dertig paarden. Je kunt er een paardrijdtocht naar zee maken en zelfs zwemmen met paarden. Er zit ook een kajak- en quadverhuur vlakbij.

Luxe kamperen in Istrië

Als je echt voor luxe gaat tijdens je vakantie, is Istra Premium Camping Resort een goede kanshebber. Deze *****-camping ligt aan zee en heeft een kiezelstrand van een kilometer lang, dat uitzicht biedt op de eilandjes voor de kust. Vlakbij liggen ook een jachthaventje en het plaatsje Funtana.

Camping in Zuid-Kroatië

Als je helemaal doorrijdt naar het zuiden van Kroatië en daar wilt kamperen, kun je terecht op het schiereiland Peljesac. Daar, in Orebić, ligt Camping Nevio. Deze camping ligt midden in het groen en heeft een zandstrand. Dit is ook de regio waar de bekende rode wijn Plavac wordt geproduceerd. Die kun je proeven in het restaurant van de camping, waar je – met uitzicht op zee – ook de plaatselijke streekgerechten kunt proberen.

Heb jij ervaring met kamperen in Kroatië en misschien nog aanvullende tips voor campings in Kroatië? Dan zou ik het heel fijn vinden als je ze in een reactie zou willen delen!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Kroatië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Kroatië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Tsjechië, Slovenië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.