Actieve vakanties in Kroatië

Kroatië is een heerlijk land om lekker actief te zijn. Van avontuurlijke activiteiten in het binnenland tot zeilen – er zijn gewoon heel veel mogelijkheden.

Fietscruise Eilandhoppen in Kroatië (8 dagen)

Tijdens deze 8-daagse fietscruise ontdek je vijf Kroatische eilanden. Je vaart van eiland naar eiland en ontdekt de eilanden op de fiets. En je neemt vast ook wel een duik in de Adriatische Zee! 

Rondreis Familie Actief & Zeilen

TUI heeft bijvoorbeeld de 8-daagse rondreis Familie Actief & Zeilen. Tijdens deze reis ga je twee halve dagen zeilen langs de baaien en stranden van Istrië, kajakken (Lim-fjord) en fietsen (Parenzana-route) met een gids en op eigen gelegenheid wandelen door Poreč.

Fietsvakantie Wijngaarden, stranden en middeleeuwse stadjes (8 dagen)

Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie door Italië, Slovenië en Kroatië vertrek je vanuit Triëst in Italië en rij je via Slovenië naar Kroatië. Daar fiets je door wijngaarden en middeleeuwse dorpjes. Uiteindelijk kom je weer bij de kust, waar je Poreč en Rovinj bezoekt. 

Nationale parken met kids

Het 10-daagse arrangement Kroatië – Nationale Parken met kids van Pharos Reizen geeft je de mogelijkheid om te gaan wandelen, raften, rotsklimmen en/of zeekajakken in enkele van de mooiste natuurgebieden van Kroatië: nationaal park Kornati, nationaal park Plitvice en nationaal park Paklenica.
Voor deze reis geldt een minimumleeftijd van 5 jaar. Natuurlijk is er ook nog tijd om gezellige plaatsjes te bezoeken en aan het strand te liggen.

Kids Adventure: Avontuurlijk Kroatië

Er is ook een 8-daags Kroatië Kids Adventure: Avontuurlijk Kroatië bij Pharos Reizen. Deze lijkt erg op de reis Nationale parken met kids, maar dan iets korter.

Familierondreis Kroatië

Tijdens deze 8-daagse familierondreis Kroatië ga je wandelen in nationaal park Paklenica, bezoek je de 175 lange Manita Peć-grot en ontdek je natuurpark Velebit met een 4-wheel-drive. Verder zie je de Plitvice-meren, ga je een dagje naar het strand en voor een laatste adrenalinestoot ga je raften in nationaal park Una, net over de grens met Bosnië.

Familierondreis Istrië & Venetië

Of kies voor deze 8-daagse familierondreis Istrië & Venetië waarbij je gaat zeekajakken op de Lim-baai, Glavani Kids Adventure Park bezoekt en gaat mountainbiken. Om het helemaal af te maken, ga je ook nog een dagje naar Venetië.

Beleef het echte Kroatië

Er is ook een langere, 11-daagse actieve familierondreis: Beleef het echte Kroatië. Deze reis omvat onder andere een bezoek aan de Plitvice-meren, zeekajakken langs de Limfjord, een 4×4 jeepsafari, een bezoek aan Zadar, een boottocht naar eiland Cres en een dag in Venetië.