Kroatië is een heerlijk land om lekker actief te zijn. Van avontuurlijke activiteiten in het binnenland tot zeilen – er zijn gewoon heel veel mogelijkheden.

Hieronder vind je:

  • Wandelvakanties Kroatië
  • Fietsvakanties Kroatië
  • Vaarvakanties Kroatië
  • Actieve vakanties in Kroatië voor gezinnen met kinderen

Wandelvakanties Kroatië

Wandelen in Istrië (7 dagen)

Tijdens deze wandelvakantie van SNP Reizen loop je door Istrië, van het middeleeuwse Motovun naar de Adriatische zee. Onderweg passeer je wijn- en olijfgaarden en eikenbossen waar truffels worden gevonden. Aan het begin en aan het einde van de reis slaap je in een bijzonder hotel, onderweg in vriendelijke herbergen (konoba’s).

Wandelen op Brac en Hvar (8 dagen)

Dat je op het eiland Brac mooi kunt wandelen, heb ik zelf al eens mogen ervaren. Tijdens deze wandelvakantie in Kroatië van SNP Reizen neem je in Split de ferry naar het eiland Brac. Daar ga je vanuit het plaatsje Bol wandelen langs baaien en naar het hoogste punt van het eiland. Op het volgende eiland, Hvar, verken je de wijngaarden, de smalle bergrug en het hoofdstadje van Hvar.

Wandelvakantie Zuid-Dalmatië (8 dagen)

Deze wandelvakantie Kroatië van SNP Reizen neemt je mee naar het zuiden van Dalmatië. Natuurlijk bezoek je Dubrovnik, maar je komt ook door de slaperige dorpjes op het eiland Korcula. Voor het mooiste uitzicht over de Dalmatische kust kun je de hoogste top van Peljesac beklimmen.

Wandelvakantie Dalmatië & Korcula (8 dagen)

Ook met reisorganisatie Natuurlijk Reizen kun je gaan wandelen in Kroatië, en specifieker aan de Dalmatische kust & op Korcula (1,5 uur varen vanuit Dubrovnik). Je wandelt dan door oude stadjes en dorpjes, over stranden en langs baaien, over smalle paadjes langs olijfbomen en door wijngaarden en geurige bossen.

Wandelen langs de Dalmatische kust (8 dagen)

Een hele week wandelen aan de Dalmatische kust – dat is wat deze wandelreis Kroatië van SNP Reizen voor je in petto heeft. Vanuit 2 hotels verken je de Makarska Riviera en het eiland Brac met een afwisseling van rustige wandelingen en pittige bergtochten.

(Liever op wandelvakantie met een groep? Kijk dan hier.)

Fietsvakanties Kroatië

Fietsen van Trogir naar Dubrovnik (8 dagen)

Tijdens deze fietsvakantie door Zuid-Dalmatië van SNP Reizen fiets je vanuit Trogir door wijngaarden en olijfboomgaarden, langs de Adriatische Zee en over enkele eilanden voor de Kroatische kust. Onderweg verblijf je in hotels en pensions en je fietsvakantie eindigt in Dubrovnik.

Fietsvakantie langs hotels in Istrië (7 dagen)

Deze fietsvakantie van SNP Reizen begint in Porec en neemt je mee op een route door het nog vrij onontdekte achterland van Istrië. Je fietst door wijngaarden, eikenbossen en boerendorpjes en bezoekt de vestingstadjes Kastelir en Motovun. Je eindigt in Rovinj aan de Adriatische zee.

(Liever op fietsvakantie met een groep? Kijk dan hier.)

Eilandhoppen (en fietsen) in Kroatië

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan varen in Kroatië. Vaak wordt dit ook wel gecombineerd met fietsen.

Rondreis Familie Actief & Zeilen (8 dagen)

TUI heeft bijvoorbeeld de 8-daagse rondreis Familie Actief & Zeilen. Tijdens deze reis ga je twee halve dagen zeilen langs de baaien en stranden van Istrië, kajakken (Lim-fjord) en fietsen (Parenzana-route) met een gids en op eigen gelegenheid wandelen door Poreč.

8-daagse fietscruise Eilandhoppen in Kroatië – ms Kalipsa

De ANWB heeft deze combinatie van fietsen en eilandhoppen. Deze actieve vakantie brengt je naar de Kvarner-eilanden: van Opatija naar Krk, Rab, Pag, Ilovik, Lošinj en Cres. Uiteindelijk keer je weer terug in Opatija. Je fietst elke dag 18-48 km.

8-daagse fietscruise Eilandhoppen in Kroatië – ms Antonela

Tijdens deze reis van de ANWB hop je van eiland naar eiland en ontdek je onderweg de Kvarner-eilanden op de fiets. Je legt 18-48 km per dag af en hebt genoeg tijd om in de namiddag naar het strand te gaan en ’s avonds door de sfeervolle kustplaatsjes te wandelen. Je gaat aan boord in Opatija en vaart dan eerst naar Krk. Het tweede eiland dat je aandoet is Rab. Dan is Pag aan de beurt en je sluit de tour af met de eilanden Losinj en Cres.  

Actieve vakanties in Kroatië met kinderen

Avontuurlijke kampeerrondreis Kroatië voor gezinnen

Als je met avontuurlijk ingestelde kinderen naar Kroatië gaat, is deze kampeerrondreis in Noord-Kroatië echt een aanrader. Je verblijft in volledig ingerichte bell-tenten op twee natuurcampings en in een mooi gelegen houten lodge. Vanaf die locaties ga je wandelen, fietsen, kajakken, zwemmen en nog meer leuke activiteiten ondernemen.

Eilandhoppen met gezinnen (8 gezinnen)

Stap aan boord van een comfortabel jacht en vaar langs de eilanden in het zuiden van Kroatië, samen met andere gezinnen uit verschillende landen. Elke dag kun je kiezen wat je wilt doen: fietsen, wandelen of raften misschien, of toch slenteren door een kustplaatsje of gewoon wat luieren en een duik nemen vanaf het dek terwijl er voor je wordt gekookt. Je vindt deze reis bij SNP Reizen.

Familierondreis Kroatië

Tijdens deze 8-daagse familierondreis Kroatië ga je wandelen in nationaal park Paklenica, bezoek je de 175 lange Manita Peć-grot en ontdek je natuurpark Velebit met een 4-wheel-drive. Verder zie je de Plitvice-meren, ga je een dagje naar het strand en voor een laatste adrenalinestoot ga je raften in nationaal park Una, net over de grens met Bosnië.

Familierondreis Istrië & Venetië

Of kies voor deze 8-daagse familierondreis Istrië & Venetië waarbij je gaat zeekajakken op de Lim-baai, Glavani Kids Adventure Park bezoekt en gaat mountainbiken. Om het helemaal af te maken, ga je ook nog een dagje naar Venetië.

Beleef het echte Kroatië

Er is ook een langere, 11-daagse actieve familierondreis: Beleef het echte Kroatië. Deze reis omvat onder andere een bezoek aan de Plitvice-meren, zeekajakken langs de Limfjord, een 4×4 jeepsafari, een bezoek aan Zadar, een boottocht naar eiland Cres en een dag in Venetië.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.